31 Ekim 2008 Cuma

Perihan Medyanın Neresinde ?


Perihan Mağden'i hepimiz tanıyoruz. "Dekoltemanyak kemalistler.", "Bir Kemalist yerine dinciyle tüm hayatımı geçirmeyi tercih ederim." gibi müthiş tespitleriyle Kemalizm'i çökertmiş, dizinde sektirmiş ablamız (!) son yazısında Haluk Şahin'i okuyan beni okumasın demeye getirmiş, yerel bir yazar ya da bir blog yazarıymışçasına okurlarını kovmaya çalışmış.


Bunla ilgili Tehlikeli Bölge'de bir yazı yazmıştım; ancak yetmedi diye düşünerek bu yeni yazıyı kaleme alıyorum: "Perihan Medyanın Neresinde?"

İlk olarak Perihan Mağden'i tanıyalım dedim. Beş altı resmi dışında resmine ulaşamadığımdan nadir olarak çenesine elini koymadığı bir fotoğraf bulup onu sizle paylaştım. Normal şartlar altında bu entel pozdan vazgeçmeyen ablamızı bugün konumlandıracağız.

Perihan Mağden Cihangir Enteli diyebileceğimiz kesmin hastası olduğunu söyleyebileceğimiz garip bir tiptir. Genellikle kemalistlerden ve şeriatçılardan yakınan (son dönemde onları kollamalarına rağmen) bu kesimin öncülerinden sayabileceğimiz PM Aydın Doğan'ın Radikal isimli gazetesinde en arka sayfada kendine yer bulmaktadır.

Kendine ait bir okur kitlesi de olan PM, özellikle 301 , Askerlikten Soğutma, Kürt Mücadelesi gibi çeşitli başlıklarla gündeme gelmişti.

Faşizme ve statüko'ya karşı sert tavrıyla beğeni toplayan Mağden'i özellikle liberal sol kesimin sevdiğini söyleyebiliriz.

Peki bu kesimde "kucaklama havası" hakim midir?

Özellikle Türkiye'de basın açısından çok şey değiştiren Taraf gibi gazetelerin en azından tutumlarında samimi oluşları örnek alınasıdır. Bu kitle içinse (liberal solcular) kesin bir tespit yapmak neredeyse mümkün değildir.

Perihan Mağden ise tüm bu tutuma sahip olan yazarların aksine faşistleşmektedir. Aşağılama ve nefret belirtileri taşıyan yazılarını savunduğu ve okuyun dediği Vakit yazarlarının belleğinden çaldığını tahmin ettiğim Mağden, bir iki kez gökdelenden düşerse kendine gelir gibime geliyor.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi