28 Eylül 2008 Pazar

Ata Demirer Strikes Back

Avrupa Yakası yeni sezona bir sürü dedikodunun gölgesinde başlarken dikkat çeken ve sevindiren tek unsur herkesin de tahmin edebileceği üzere Ata Demirer'di. Tolga Çevik'in Avrupa Yakası'ndaki rolünün hakkını verdiği bir gerçekti; ancak Ata Demirer dizinin başındaki o havanın gerçek mimarıydı ve aslında Sacit'e göre Volkan daha gerçek daha oturmuş bir tipti. Bunda Gülse Birsel'in Sacit'i yedek oyuncu olarak sahaya sürmesi bir faktör olabilir.

Tabi ne oldu ne bitti derken yeni sezon başladı ve ilk bölümde herkesin tahmin ettiği üzere olaylar Volkan üzerinde dönmeye başladı. Hatta Engin Günaydın (Burhan) ile güzel bir ikili oluşturduklarına bile şahit olduk. Herkesin bahsettiği ikinci reklam öncesi kuşaktaki kötü Ayvalık sahneleri kötü olsa bile Ata Demirer için izlendiyse bu Ata Demirer'in başarısıdır.

Tabi Cem ve Osman'ın Volkan'la neredeyse aynı diyalogları yaşaması ve farklı bir ilişki zemini bulunamaması Gülse Birsel'in mizah yeteneğinin devşirme anlayışının burada sökmemesinden kaynaklanıyor çünkü her devşirileni sevemiyoruz, olmuyor. Bana kalırsa ilk bölümdeki parmak arası terlik olayı gereksiz abartı idi; ancak espiriler fena değildi.

Burhan Altıntop VS. Volkan Sütçüoğlu ise iyi bir karşılaşma olacak gibi duruyor. Manitu iki tarafa da sabır versin, karşılıklı oynamak bu iki fırlama insan için zor olacaktır muhtemelen.

Bir de göze çarpan son detayı vermek isterim ki Dursun Volkan diyalogları da hemen oturmuş, Hümeyra'nın yokluğu telafi edilirse bu sezon dizi tadından yenmez; ancak Ata Demirer'in Osman'la ilişkisinde biraz revizyona gidilmeli.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi