12 Eylül 2008 Cuma

Yüzüne Tükürülmesi Gerekenler: Kenan Evren...


Her yıl sayesinde periyodik olarak bir sözlükten atıldığım insan aslında Kenan Evren. Teşekkür mü etmeliyim o'na? allah'ın yarattığına sövmek gibi o'nun yarattıklarına sövmek. aslında sövülmesi gereken biziz. bizi uyutmalarına nasıl da izin verdik. öss, lgs, dgs, kpss derken tsk'ya uzanıyor hepimizin yolu. kısaltılmış engel adlarını aşarak kısaltılmış bir hayatı yaşadık biz. 


bizim ömrümüzü aldılar elimizden ve görmedik. din dediler, devlet dediler, atatürk dediler, hepsinin canına okudular. atatürk'ü peşinde koştuğu kargalardan ve 6 ilkesinden, dini türbandan, sosyalizmi dinsizlikten, ülkücülüğü faşizanlıktan ibaret görüyoruz. kemalizm öcü, allah yakar, devlet sokar. sağol kenan evren, ebemizin ırzına geçmeyi bu yaşında bu performansla sürdürmenden dolayı sağol, aile büyüklerimi yok etmeyi başardığın için sağol, türkiyeyi ordu millet haline getirme çabandan ötürü sağol.  

aydemir güler'in 12 eylül'ü eleştirdiği seçim konuşması geliyor gözüme. kim bilir kaç yoldaşını hatırladı orda konuşurken. o'nu dinleyen seçmenler kimleri hatırladı kim bilir? bugün (12 eylül 2008) ece temelkuran yazdı asıl yüzünü bu adamın.  

ben öldürdüklerini hiç saymadım. çünkü biliyorum, bu ülkede ölen her genç çocuktan kenan evren sorumludur. polat alemdar'ı yaratan da o'dur, ogün samast'ı yaratan da. 

kenan evren bir devleti yıkmaktan yargılanmalıdır, bir halkı, bir inancı yok etmekten. cezası ölüm değil sonsuza kadar acı çekmek olmalıydı. ölmesin...  

ne olur erdal'ın annesi suratına kinle bakmadan, astığı çocukların arkadaşları tekmeyi basmadan ölmesin!

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi