7 Eylül 2008 Pazar

Reklam Arası Dizi Eleştirileri No:2 Kavak Yelleri

Gönüllerin Dawson's Creek'i, çakma dizimiz Kavak Yelleri yeni sezona merhaba dedi. Türkiye'de izlenilebilirliği olan nadir dizilerden olan Kavak Yelleri senarist arkadaşlar hariç oldukça harika bir dizi. 


Dizinin temel mantığı,  [( Dawson's Creek + THE O.C. ) / 2 ]  + Klasikleşmiş Türk filmi içerikleri olarak rahatlıkla açıklanabilir. Bunu böyle matematiksel ifade etmişken aynı sınıftan hem tıp hem sinema kazanan birinin çıktığı Urla Lisesi'ni MEB'e ve seyrek bıyıklı bakancıya ihbar ediyorum. Yazıktır günahtır, dedem bile neden reklamcılık okuduğumu, eczacı olmadığımı anladı. O  senariste o kalemi verene saygı duymak gerek belki de , bilemiyorum.  

Madem yeni sezon diye başladık, yeni sezon gazıyla girişelim efendim. Bu dizide bir huy var, bir şey söylensin diye en az dört sahne oynanıyor. Böyle Flashback'ler, ihtiras, sevişme falan oluyor arada. Bazı bölümler sırf bu salak durumlarla geçiyor ve dizinin masum ruhu orospu ruhu oluyor, tuz ruhu oluyor. 

Efe'nin açılamama ve açılamamasını piçlikle örtme çabası erkek milletine kapak olsun. İşte en az o kadar piç, ibne falan oluyoruz o durumda. Sevdiğiniz insana sarılın okurlar. Korkmayın, en kötü tokat atar. Onu zaten beraberken de yersiniz, aldırmayın.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi