4 Eylül 2008 Perşembe

Ermenistan'da Bir Reis-i Cumhur: ABDullah Gül



ABDullah Gül'ün Ermenistan ziyareti hazır gündemdeyken, Fazilet'in Gül'ü pozisyonundan "Türkiye'nin Her Kesimi Kucaklayan Cumhurbaşkanı" konumuna Abdullah Bey'i tartışalım isterseniz..

Yandaki resimde de icra ettiği üzere kendisi eskiden Fazilet Partisi,MSP,RP gibi partilerin yönetiminde veya bünyesinde önemli rolleri olan biridir.  

Hemen flashback yapalım ey okur:

"Türkiye'de Atatürk Cumhuriyeti ve Devrimleri'nin sonu gelmiştir. Yeni düzen gelmelidir.."

Ve evet, bunu diyen bunu da dedi denesi yepyeni bir şeyin yumurtlandığı ortaya çıktı. Şimdi Melih Aşık'tan bir alıntı yapalım:

"
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:

“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir. 

HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..

ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.

Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”


Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...

"

Melih Aşık gerçekliğinden kendi gerçekliğimize dönüş yapmamız zaman almıyor, çünkü Abdullah Gül ve AKP ile ilgili yakın fikirler edinmek o kadar da zor değil. Her şeyin ötesinde buna tükürdüğünü yalamak denebilir, cenaze için kabul etmedikleri insanların ayağına gitmek yumuşama ve değişim mi yoksa ben sırtımı dayadığım tarafın cici çocuğuyum, entellerin de oylarına talip bir partidenim'in simgesi midir?

Eğer aynı eylemi Ufuk Uras ya da o çizgide bir politikacı gerçekleştirseydi ben bunu anlayışla karşılar ve Hrant'ın Kardeşlik Çağrısı'na bir saygı duruşu olarak algılardım; ancak  AKP gibi kendisine bağlı Cerrah ve adamlarının hatasından Dink'in ölümüne neden olan partinin seçtiği cumhurbaşkanı ve yukarıdaki sözler de her er kişinin sarf edemeyeceği bana göre talihsiz sözler.

Elbette Ermenistan'a gidilmesi, güreş tutulması, kardeş olunması yanlısıyım; fakat korkuyorum ya bu hükümet Ermenici'nin Daniskası olursa diye. Malum RTE sosyalist, şeriatçı, laik ve atatürkçü bir insan. Yeşiller'in oylarına da talip oldu MNG sponsorluğunda. Şimdi Sözde Soykırım'ın özellikle yaklaşan Obama Rüzgarı'yla tanınması gündemde benim gözümde. ABD'de bu tarih çok  yakın.

Beni korkutuyor bu tarih ve beni korkutuyor gelecek, geleceği geçmişe döndürmek isteyenlerin elindeyken özellikle.

Umarım merkez sağ'ın kaypaklıklarından biri yerine samimi bir diyalog çabasıyla karşı karşıyayızdır..




0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi