28 Eylül 2008 Pazar

Badem'den Sonsuza Dek Onsuz Kaldıkları İçin...


Neden böyle başladım ben de bilmiyorum; ancak Badem'in müziği şurada ya da burada değil evde herkes yattıktan sonra dinlenebilecek türden sanırım. "Kalpsiz"`in sözleriyle başlamak gerek sanırım söze: Eski sevgili, merak edilmez mi? / Beş senelik aşk unutup silinmez ki!

Eski sevgili özellikle interaktif sözlük okurları ve yazarlarının sıkça takip ettiği bir başlıkken, üstüne böyle bir şarkıyla hepimizin hayatına yerleşmiş bu kavrama dair göndermeler yapmak insafsızlık olmuş sanırım. Hanginizin içinden geçmedi eski sevgiliyi aramak? Sonunda ilk albümden "Sen Ağlama" şarkısına da bir gönderme olan Kalpsiz'de ,"Kalpsiz" diye bağırırken Özlem Tekin içi titremeyeniniz yoktur ; ancak sanırım burada Badem'in lirik tarzının payı çok yüksek. Her şeyin ötesinde Badem Karac'oğlan Cover Grubu kimliğinden en iyi biçimde sıyrılmış yeni albümleri S'onsuz'da.

Tabi albümü alan müzikseverler için kartonette yazan bir yazı ilgi çekici: "S'onsuza kadar onsuz kaldıklarımız için..."

İşte sırf bu yüzden bile yalnız kaldığımızda dinleyebiliriz Badem'i. Sadece Özlem Tekin'le düet yapmamışlar. Amca'yla da (İlhan Şeşen) bir düetleri bulunuyor ki , "Geceyedir Küsmelerim" isimli bu şarkı bu ayrılık ertesi albümünün en güzel yanlarından biri sanırım. Geri vokallerdeki bayanın performansı da solistin sesini şenlendirmiş, harikalaştırmış şarkılarını. Ne diyorlar bir göz atalım: "Gel diyen ellerini, gözlerini özledim / Ne umut kaldı ne bir rüya, geceyedir küsmelerim." İşte Badem'in S'onsuz albümünü alanın başına gelen şey, var olan ya da olmayan bir sevgiliye ihtiyaç duymak eskiyi veya geleceği; ama sadece özlemek, kocaman bir yalnızlık duygusu. Elinizde bunları bırakacak bir albüm almış olacaksınız.

Tavsiye etmenin ötesinde dinlerken düşünmenizi rica ettiğim bir albüm bu. Kırdıklarınızı, kırıklıklarınızı ve demir aldığınız tüm limanları belki de son kez anma şansı.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi