12 Temmuz 2008 Cumartesi

Abdüllatif Şener: Alternatif mi, kukla mı?


AKP'nin kapatılması davasının açılmasından çok önce, yani son genel seçimler öncesinde Abdüllatif Şener aktif siyasetten çekilmiş ve TOBB Üniversitesi'nde akademisyenliğe dönmüştü. Ayda 20.000 YTL civarı maaş alan Şener kafayı mı yedi ki aktif siyaset sahnesine silinmek pahasına geri dönüyor yoksa bir bildiği mi var?

Öncelikle Yeni Oluşum Hareketi web sitesini ziyaret etmenizde fayda var. Web sitesinde gerçekten muhalif bir tutum var ve bu muhalif tutum sosyal hayat üzerinden değil, muhalefetin aslında yapılması gereken ekonomik yaşam üzerinden yapılıyor. Toplumun gerçek sorunlarına eğilen bir muhalefet anlayışı Türkiye için ilk bakışta pek alışıldık değil siz de kabul edersiniz ki...



İşte burada bir soru çıkıyor ortaya? Hükümetle çatışması türbanın kötü zamanlaması ve Galataport ihalesi gibi yabancı sermayeye giden ihalelerin usülsüzlüğünden kaynaklanan Şener AKP'nin içindeki beyaz mı? Partinin kurucu timinden olan Şener'in Sivas Olayı sanıklarını ziyaret ettiği bilinen bir gerçek; ancak "Her mülkiyeli biraz komünisttir" tarzı sol kitleye de oynayan açıklamaları ve daha milliyetçi bir çizgi çizen ilkeli bir özelleştirme anlayışı var.

Bülent Arınç, Şener'in başarısızlığa mahkum olduğunu söylese de Şener'in şu an Türkiye'de güvenilebilecek yüzlerden biri olduğu aşikar.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi