4 Temmuz 2008 Cuma

Ergenekon mu Heryenekon mu?

Ülke olarak öyle bir döneme girdik ki "Radikal" gibi bir gazete bile kişilerin hak ve özgürlüklerine saldırır hale geldi. Henüz yasal süreci bir iddianame ile başlamamış olan "Ergenekon" davasının sanıklarını buldu, aralarındaki ilişkiyi ortaya çıkardı ve onları çoktan afişe etti.

Şimdi bu isimlere bakıyoruz. Bu isimlerin arasında özellikle 301'e tepkisiyle bilinen "Kemal Kerinçsiz" var. Eski askerlerden "Veli Küçük" var. Kısacası var da var.

Peki "Radikal" gazetesi ve liberal yazarları bu olaya nasıl bir tutumla yaklaşıyor. Taraf gibi darbeci pislikler tavrıyla onları dışlıyor mu yoksa bombayı kapı önüne bırakıp kaçan küçük çocuğu mu oynuyor?

Aslında Radikal eski Radikal olsaydı, daha farklı bir duruş sergilerdi. Şimdi ise Taraf'la bölüşmek istemediği kitleyi kaybetmemek, aynı zamanda da Atatürkçü ailelerin liberal solcu çocuklarını kaybetmemek zorunda. Olanları büyük bir iştahla izliyoruz açıkçası.

Türk Medyası tarihinin en önemli sınavlarından birini veriyor. Ölüme terk edilen ve dava başlamadan ölmesi muhtemel sanıkların olduğu bir mahkemeyi sonuçlandırıp şemalarla önümüze koyan da var bunu tümüyle reddeden de.

Belki de temkinli olup sadece gerçekçi bilgiyi halka sunmak lazımdır. Halkımız her şeyi unutur; ama işine gelince hatırlamakta da üstüne yoktur. Bu beyler darbeci de olsalar, masum Atatürkçü bir grup da olsalar gurur sahibi insanlardırlar. Dava bitmeden terörist damgası vurmak ne gazeteciliğe ne de etiğe sığar.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi