25 Temmuz 2008 Cuma

Tarih Hangimizi Affedecek?

Bir soru daha sormak içimden gelmiyor bazen. Nasıl bir insanım? Bir gazeteci olabilir miyim? Bir yazar olabilir miyim? Bir aydın olabilir miyim? Değerli bir insan olabilir miyim? Böyle sorular vardı kafamda eskiden. Şimdiyse çok değerli olarak adlandırılan insanların gereğinden fazla değersiz oluşları beni güldürüyor. Anlaşılması güç bir döneklik yapmaktan kaçınanlardanım. Döneklik yapmaktan kaçınmak diyorum çünkü dönmek desem siz nasılsa bunu dönekliğe çevireceksiniz; ancak ortada bir gerçek var, ister savcı Fethullahçı olsun, ister sanıkların %2'si suçlu olsun düşünürken bile korkudan beni öldüren bir haberim var içime:

Aramızdan biri bile yeterince masum değil artık!

Necip Hablemitoğlu'nun Eşi Hanımefendi'nin ADD'den (Atatürkçülüğü düşürme derneği miydi?) ayrılması örneğin. Neden sorusunu sormuyoruz çünkü her şey ortada:

Şener Eruygur Ergenekon'un Er'i imiş ya da öyle olduğu söylenegelmiş. Bu satırlar savcının dava önergesi tamamen kabul edilip tüm şimdilik Sözde Ergenekoncu Arkadaşların sanık haline gelmesi üzerine yazılıyor.

Bu haftaki Uykusuz kapağı bazı şeylere iyice açıklık getiriyor ve Ergenekon'un yorumlanışını ve davanın seyrini o kadar güzel eleştiriyor ki.. Resme tıkla
yarak ilgili kapağı görebilirsiniz. Kısacası Ergenekon her kesimin kendini temizleme, bugüne dek kirletilmemiş ya da kiri ortaya dökülmemiş sözde kemalist ya da faşistlerin ise kirli çamaşırlarını ortaya çıkaran bir operasyon oldu. Şimdi yargı süreci başlıyor.

Bir yandan iktidar partisi kapatılıyor, bir yandan ülkenin temel ideolojik taşlarını (Volume 2 by İsmet İnönü) bir güzel sorgudan geçiriyor yine devletin kendisi. Devleti korumak adına bu işi yaptıklarını söyleyen AKP ve Ulusalcı Cephe Laik ve Üniter devlet yapısına aykırılıktan yok edilmeye çalışılıyor.

Kirli gazeteciler kirli gazeteciliklerini yapıyor, MHP'cilik bile oynayan İlhan Selçuk'a ve fanatik emekli memur gazetesi Cumhuriyet'e inanç tükeniyor. Çalık Grubu'nca basılan Taraf bile inandırıcı olabilmeyi başarıyor ve Alper Görmüş'ün ortaya çıkardıklarının gerçekliği günden güne ortaya çıkıyor.

İslamcılar ve liberallerin, solcular ve faşistlerin kol kola gezmesi derken kastedilen buysa eğer, bu işte cidden bir kasıt var.



0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi