4 Temmuz 2008 Cuma

Demir Demirkan - Yolun Yarısı

Açıkçası demir demirkan ile ilgili yazmak bana her daim zevk vermiştir. Aşağıdan klibini izleyebileceğiniz parçayla yaptı kendisi bu albümde çıkışını. Yolun yarısı diğerlerine göre oldukça farklı bir albüm. Öncelikle Demir Demirkan'ın bu saçsız hali Joe Satriani havası katıyor O'na; ama O'nu suçlamak da yanlış olur. Çok iyi iki gitar virtüözünden söz ettiğim için birini birine özenmekle suçlayamayacağım açıkçası.

İstanbul 2004'teki, Hayat Nedir'deki sert Demir Demirkan buralarda değil doğal olarak.

Açıkçası ben Demir Demirkan'ın bu albümünü Nazan Öncel'in Yan Yana Fotoğraf Çektirelim'iyle aynı rafa koyarım. Belki yine rock çalgıları kullanmış Demirkan; ama bir nokta var ki değinilmesi gereken, kaçmamak lazım. Kaliteli bir müzik dinlerken anlıyor insan.

Demir Demirkan da karakterini biraz değiştirmiş sanki. Sertab Erener'le iyi giden ilişkisi kendisini de adam etmiş. Yani bildiğin yolun yarısı insanı olmuş. Cicileri giyip karşıma çıksa hiç çekinmem artık kendisinden.





Peki favorilerimiz ne albümden:

Ağır Ağır ve Alıştım Artık kişisel hesaplaşmalarıyla öne çıkan güzel şarkılar. Bu albümde rüzgar ya da belki aramak sanırım haksızlık olur. Oldukça farklı ve güzel!

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi