14 Temmuz 2008 Pazartesi

Boşlukları Dolduralım: ******** Medya

Sevgili okur, ilk yazı münasebetiyle seni sıkmak istemediğimden muhtemelen senin de gıcık olduğun ve bol bol eleştirilmesini istediğim 4. kuvvet medyadan söz edeceğim.

Evine gazete girenleriniz (şanslı olanlarınız) bilirler. Her gazetenin bir söylemi vardır. Bu söylem gazetenin organik yanını, karakterini yansıtır ve yine gazete okuyanlarınız bilirler ki günümüz Türkiye'sinde gazetecilik karaktersizliğe en yatkın meslektir ya da gazeteler insanları deyim yerindeyse ata eşek eşeğe jet dedirtir hale getirmştir.

Aydın Doğan The Big Boss ve parmaklarının ucundaki Kartelci Medya -Kısaca Doğan Medya Grubu- günümüz medya camiasının portresinin sağ alt köşesine resmin ahengini iyice bozmaya başlayan o imzayı attığından beri işler pek de yolunda yürümüyor ve artık kimsenin ne çıkacağı belli olmuyor.

Doğan İmparatorluğu'ndan önce yine bir Doğan yazarı olan Çetin Altan'ın (Nazım Hikmet'e vatan haini değildir demiş olma onurunu taşıyan ve efsanevi TİP milletvekili olan Çetin Altan'ın mutasyona uğramış halinin yani) tosuncuklarının gazetesi Taraf ile başlamalıyım sanırım sözlerime. Bu gazete hakkında bugüne kadar Sorosçu, İBDA-C bağlantılı dahil bir çok açıklama yapıldı. Hatta gazetenin herbir şeyi, isyankar romantik babadan buldumcuk edebiyatçı ağlak insan Ahmet Altan bu değirmenin suyunun nerden aktığını tam olarak bilmediğini; ancak doğru yolda olduklarını söyleyerek suyun iyice bulanmasına neden oldu. Tahminimce The Taraf, Amerika destekli, Kürt ve İslam Sempatizanı liboş kesimin mastürbatörü olarak atıldı ortaya. Sağa sola serpiştirdikleri yalandan sendikal haberlerle de liboşların ve eski solcuların kimi damarlarını kabartıp okur sayısını arttırdıklarını garanti edebilirim. Elbette iş burada bitmiyor. Taraf'ın karaktersizlik sorunu olmaması yani Taraf olması çoğu konuda aksi yönde düşünen benim bile dikkatimi çekiyor şu günlerde. Ergenekon Olayı'nı ve delillerini çoğunlukla ortaya çıkaran, bir çok kanıta ulaşılmasını sağlayan, MYY ve O'nun gibilerin gazetelerine almakta tereddüt ettiği şeyleri rahatça yazan Taraf Türk Demokrasisi için gerekli (dozu aşırı kaçan Vakit'e nazaran) Türk Gazeteciliği içinse hoş bir örnektir.

Yakın zamanda AKP kapatılsa bile yerine gelen çakma AKP döneminde Taraf yazarlarının göbeklerinin ve ceplerinin şişmesine şaşmamak, rollerini çok iyi oynadıkları için TARAF yazarlarını tebrik etmek gerekecek sanırım. Radikal'in gösteremediği objektif bakış açısını, Aydın Doğan'a emanet ideolojisini böyle taraflı bir gazetenin delip geçmesi oldukça garip görülebilir; ancak Birgün gibi ilkeli gazeteleri de Kürt Sempatizanlığı, Romantik Solculuk gibi zırvalarla suçlayanlar için Taraf'ı ve demokratik bakış açısını sadece liboşlara özgü sanmak sanırım 21. Asır'ın ne varsa liberallerde var mantığının hastalıklı ürünüdür.

Dediğim gibi her siyasi kriz gibi bu siyasi kriz de birilerinin göbeklerini ve cüzdanlarını şişirecek, Nihat Genç gibi Emin Çölaşan gibi kalemler sahalardan uzaklaştırma cezasını hakemlikle hiç de alakası omayan sırça bıyıklının memurlarından almaya devam edecektirler. Bizeyse bu piyesin keyfini çıkarıp, İnönü ve Menderes gibiler yüzünden bir boka benzememiş Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk Dönemi'nin daha iyi anlaşılması için neler yapılabileceğini düşünüp, çok geç olduğunu görünce rakı masasında milleti kurtarmak kalır.

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi