16 Temmuz 2008 Çarşamba

Yasemin Çongar Gazeteciliği: Yani Sırtımı Dayadığım Taraftayım'cılık

Yasemin Çongar Düşünmek Taraf Olmaktır teziyle yola çıkmış gazetecilerden (?) biridir. Kendisini zamanında Milliyet'in sayfalara karşı kötü davranışı olarak okumuşluğumuz vardır. Gençken (heyecandan mıdır nedir) sol dergilerde yazmış anti-emperyalist olmuş bu şahıs ABD'ye gitmi, Küba'ya yapılan taciz uçuşlarını ve uygulanan ambargoyu öven, AKP'ye CHP'ye ABD'den haber ve öğüt veren bir sopa halini almıştır. Hatta Deniz Gezmiş ve arkadaşları için dış dünyaya kapalı, anti-emperyalist aşırı milliyetçi ideolojik solcular diyecek kadar feci bir dönüş yaşamış, feleğini şaşırmış, Amerikan Doları yapıştırılmış dansöz heyecanıyla yazı yazarken yaptığı işin dans etmek değil insanlarının beyinlerini kurcalamak olduğunu unutmuş bir insancıktır.

Şimdi biz Taraf benzeri Vakit gibi gazetelerden yola çıkıp işte o meymenetsiz fuzuli kadın, vurun kesin diye fotoğrafını buraya koyardık; ancak ne o gazeteler kadar ilkesiz ne sözde demokrat Yasemin Hanım kadar dönek ne de ülkemizi satabilecek kadar şerefsiziz.

Biz bu bayrağın rengi, ayı yıldızı diyerek değil, cumhuriyete bağlanarak bu toprakları severek savunuyoruz ülkemizi. Amerikan kıçı yalamaktan dilinde yıldız türeyenlerden değiliz. Allah'ın arkasına sığınıp siyaset de yapmıyoruz.

Tek güvencemiz kendimizdir, ABD'ye gidip bir günde dönenlere selamlar!

0 yorum:

 
Elegant de BlogMundi